Waarom een zelfstandig trouwambtenaar inhuren?

Wanneer je grote dag eenmaal gepland staat, zijn er heel wat dingen om te organiseren. Een van die dingen om over na te denken is de ceremonie. Hoe ziet die eruit, hoe lang duurt het, wat wil je laten vertellen en vooral: wie gaat de ceremonie leiden? Nu kun je voor iemand van de gemeente kiezen, maar hoe leuk zou het zijn als iemand die jou wat beter kent voor een veel persoonlijker tintje kan zorgen?

Is er een klik met de trouwambtenaar?

Op je trouwdag wil je natuurlijk dat alles helemaal verloopt zoals jullie het willen. Dan is het fijn als je kunt rekenen op mensen die snappen wat jullie wensen zijn en wat jullie persoonlijke verhaal is. Met een ambtenaar van de gemeente maak je ongeveer drie weken voor de grote dag kennis. Zelf zou ik het fijner vinden om veel eerder met diegene kennis te maken, zodat je ruim van tevoren weet of het klikt. 

Als zelfstandig trouwambtenaar spreek ik meerdere keren met het bruidspaar af, zodat we kunnen zien of we een klik hebben en ik ze ook echt kan leren kennen. Doordat ik meer tijd neem om het verhaal goed voor te bereiden, kan ik zorgen voor een persoonlijke speech. Ik haal de kern uit het verhaal en zet dit neer zoals het bruidspaar het graag wil zien. 

Creatief met een persoonlijke touch

En heb je bijzondere verzoeken of wensen voor je bruiloft? 

Met een zelfstandig trouwambtenaar kun je bijvoorbeeld trouwen op een locatie die niet officieel is aangewezen als trouwlocatie. Denk aan het strand of de grote achtertuin bij je opa en oma. Dat is toch veel gaver dan het standaard trouwzaaltje op het gemeentehuis?Kortom; ik denk ook creatief met je mee en zorg voor een persoonlijke speech en huwelijks ceremonie. En extra leuk: van de gesprekken met familie en vrienden kan ik een podcast maken, zodat je voor altijd een herinnering aan de verhalen hebt. Ik zeg: de kers op de taart van jullie grote dag!

Scroll naar boven