Frederique + Fabian

Je eigen podcast: het leukste cadeau!

De populariteit van podcasts is ongekend. Van interessante interviews tot leerzame cursussen; ze zijn er in alle soorten en maten. Maar wist je dat je ook een podcast kunt laten maken om cadeau te doen aan die hele bijzondere persoon? Of ter ere van een speciale gelegenheid? Ik neem de mooiste interviews af met jouw vrienden, familie of collega’s en neem de gesprekken op om er een uniek en waardevol cadeau van te maken.

Het perfecte cadeau voor…

  • De grote dag van het bruidspaar

  • Dat bijzondere jubileum

  • Die speciale verjaardag

  • Het afscheid of pensioen van een collega

.. of doe het jezelf cadeau voor je eigen trouwdag!

Herinneringen vastleggen, maar dan anders

Soms is het fijn om even stil te staan bij bijzondere gebeurtenissen. We delen een speciale herinnering met elkaar of vertellen een hilarische anekdote. En wat is er dan mooier om deze ervaringen en herinneringen met elkaar te delen?

Iedereen heeft namelijk een verhaal te vertellen. Over die collega, over het bruidspaar, over je opa en oma… Voor wie het ook is, ik ga in gesprek met je naasten en laat de mooiste verhalen over hen naar boven komen. Van hilarische situaties uit de jeugd van de bruidegom, tot de persoonlijke mijlpalen van het koppel dat hun 25-jarig jubileum viert.

Door mijn gesprekken met vrienden, collega’s en naasten vast te leggen, maak ik een uniek audiodocument voor de ontvanger. Hoe bijzonder is het om te horen hoe jouw vrienden terugkijken op een specifieke gebeurtenis? Of heb je ooit van je ouders gehoord hoe zij jouw jeugd hebben ervaren? De persoonlijke gesprekken worden opgenomen in een informele setting en onthullen misschien wel de mooiste herinneringen waar je nog niets van af wist!

Het resultaat is een persoonlijke podcast met waardevolle verhalen en herinneringen die altijd blijven.

Wie zou jij zo’n bijzonder cadeau willen geven?

‘Een van de mooiste verrassingen’

Laura en Michiel trouwden in 2023. Zelf wisten ze niets af van alle gesprekken die werden gehouden met hun getuigen, broers en zussen en ouders in de weken voorafgaand de bruiloft. Het was dan ook een grote verrassing voor ze toen ze op hun trouwdag de podcast ontvingen als cadeau. Enkele dagen na hun grote dag zaten ze in de auto op weg naar hun huwelijksreis, en besloten ze de podcast onderweg af te spelen. “Ik kon alleen maar janken van geluk en blijdschap”, vertelde Laura over alle persoonlijke verhalen die ze hoorde van haar dierbaren. “Dit document is een van de mooiste verrassingen die we hebben gehad voor ons huwelijk!”

Een podcast opnemen: hoe gaat het in z’n werk?

Een bijzondere podcast met bijzondere mensen, daar neem ik graag even de tijd voor. Iedere podcast maak ik helemaal op maat, afgestemd op de gelegenheid en jouw wensen. Het is met recht een uniek cadeau voor jezelf of voor een ander! Dit is hoe het proces eruit ziet:

1.

Na jouw aanvraag maken we een afspraak om kennis te maken. Ik kom bij je langs om te bespreken wat je wensen zijn en wat je precies zoekt als eindresultaat. Zo bespreken we voor wie de podcast is, of diegene er van af mag weten of dat het een verrassing is, hoeveel afleveringen je wil hebben, wie er geïnterviewd moeten worden en de sfeer die je graag wil overbrengen in de podcast.

Heb je nog geen idee? Geen zorgen, ik denk uiteraard met je mee. Samen zorgen we ervoor dat we helemaal helder krijgen hoe we de podcast gaan invullen.

2.

Op basis van dit gesprek stel ik een offerte op. In de offerte zal je een basisprijs zien, wat inhoudt dat je bij start van de samenwerking alleen het kostendekkende bedrag betaalt. Pas na oplevering van de podcast, bepaal jij zelf wat je betaalt op basis van hoeveel je de podcast waard vindt.

3.

Ben je akkoord met de offerte, dan ga ik aan de slag met het uitwerken van het idee voor de podcast. Normaal begin ik met het interviewen van degene die de podcast heeft aangevraagd en daarna spreek ik met de andere mensen af die ook zullen worden geïnterviewd. Voor de opnames spreken we bij de geïnterviewde thuis af, want in je eigen omgeving voel je je het meest comfortabel om vrijuit te spreken. De gesprekken vinden op afzonderlijke dagen plaats. Afhankelijk van hoeveel mensen er worden geïnterviewd, kan dit gedeelte van het proces best even wat tijd in beslag nemen. Een gesprek duurt doorgaans 1,5 uur.

4.

Zodra alle gesprekken erop zitten, ga ik beginnen met het monteren. Ik zorg voor een verhaallijn en verbind de juiste stukken met elkaar. Zo is het mogelijk om per persoon een aflevering te maken, of afleveringen in volgorde van bijvoorbeeld een levensloop (geboorte, jeugd, student, etc) waar meerdere mensen in een aflevering aan bod komen.

5.

Zodra de podcast af is, stuur ik je het eindproduct toe. Dit kan gewoon via e-mail, of als je dat liever hebt, op een usb-stick. Het is ook mogelijk om alle sprekers hun eigen stuk toe te sturen.

6.

Tot slot plannen we een evaluatie in, het liefst natuurlijk wanneer de podcast is gegeven aan degene voor wie het is. Ik ben namelijk benieuwd naar de feedback van iedereen!

Laten we kennismaken

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe we een podcast voor jouw gelegenheid kunnen maken? Ik ben benieuwd naar je verhaal en denk graag met je mee!

Laat hier een berichtje achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen

Omdat ik mij wil richten op het overbrengen van persoonlijke verhalen, zet ik hier uitsluitend audio voor in. Mijn ervaring is dat de aanwezigheid van een camera, licht en geluid, de spreker uit zijn omgeving haalt. Wanneer er alleen een microfoon voor je staat, wordt deze al snel vergeten en ontstaat er makkelijker een gesprek.

Thuis opnemen heeft altijd de voorkeur, omdat mensen makkelijker durven te spreken wanneer ze in hun eigen, vertrouwde omgeving zijn. Als het echt niet mogelijk is om bij diegene die wordt geïnterviewd thuis af te spreken, dan is het mogelijk om een andere plek te zoeken voor de opnames, zoals een geluidsstudio

Nee, absoluut niet. Na afronding en oplevering van de podcast staat het je vrij om zelf te bepalen of, en hoeveel, je meer wilt betalen. Aan de start van het project voldoe je alleen de basisprijs, waarmee de kosten voor o.a. opnameapparatuur, bewerk- en monteersoftware en reiskosten, worden gedekt. Pas zodra jij jouw cadeau hebt ontvangen (of gegeven), geef je in ons evaluatiegesprek aan wat je de podcast waard vond. En daar mag jij zelf een bedrag aan hangen, ook al is dat 1 cent 😉

Dit is afhankelijk van hoeveel personen er gesproken worden voor jouw podcast en hun beschikbaarheid. Ieder interview vindt los van elkaar plaats, op verschillende dagen. Daarna heb ik nog tijd nodig om de audio opnames te bewerken en te monteren. Houd rekening met minimaal een maand vanaf het moment van kennismaken tot het moment van opleveren van de podcast.

Scroll naar boven