img_3549

“Als iemand iets waardevols haalt uit mijn verhaal of dat van een ander, is mijn missie geslaagd”

In 2008 liep ik ernstig letsel op toen ik als militair op missie was in Afghanistan. Daardoor belandde ik op mijn 21e in een rolstoel. Mijn leven zag er ineens anders uit  en ik moest nieuwe doelen stellen voor mezelf. Ik stortte me op het rolstoelbasketbal. Als professioneel sporter werkte ik toe naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. En jawel, acht jaar na het ongeluk stond ik op die Paralympische Spelen te doen waar ik van hou, in een stadion met 15.000 man.

Ik heb altijd een positieve mindset gehad en ben niet bang om de confrontatie aan te gaan. Ik werd dan ook al gauw gevraagd om mijn verhaal te vertellen bij bedrijven.

Hoe ga je om met tegenslagen en verandering? En hoe krijg je het voor elkaar om in tijden van verandering nieuwe doelen te stellen?

"Door mijn verhaal te delen kan ik iets betekenen voor anderen.
Als iemand ook maar iets uit mijn verhaal haalt dat van waarde is voor hen,
dan geeft mij dat al voldoening"

Maar ik vind het ook mooi om het gesprek aan te gaan met een ander en te onderzoeken wat voor diegene waardevol is. Iedereen heeft een eigen verhaal en door dat met elkaar te delen kun je een andere blik krijgen op zaken. Dat verrijkt je wereld, wat ook weer waardevol is.

Sinds ik zelf vader ben vind ik het belangrijk dat mijn dochter weet hoe ik tegen haar aan kijk. Ik vind het dan ook intrigerend om te ontdekken hoe andere mensen tegen elkaar aankijken. Als ceremonieel spreker hoor ik de persoonlijke verhalen van vrienden en familie van een bruidspaar. Die verwerk ik in een speech voor op de grote dag zelf, of in een audio-opname om achteraf te luisteren. Ik vind het mooi als ik anderen kan helpen om van elkaar te weten wat ze belangrijk vinden en elkaar beter te leren kennen.

Ik vertel het verhaal zoals het bedoeld is, op de juiste manier en in een passende sfeer. Of ik nu mijn eigen verhaal deel, een programma presenteer, iemand interview, of op een bruiloft spreek; een persoonlijk verhaal is het mooiste wat er is.

Frederique + Fabian
Marc van de Kuijlen (portret3) kopie

Een overzicht van mijn recente werkzaamheden:

  • Spreker tijdens business events, seminars, team building events, trainingen en bij diverse bedrijven op kantoor aan zowel klanten en medewerkers
  • Dagvoorzitter bij events in verschillende branches
  • Podcastmaker en interviewer voor verschillende bedrijven en als persoonlijk audiodocument voor particuliere gelegenheden
  • Verslaggever bij NOS voor het commentaar van de Paralympische Spelen van het rolstoelbasketbal in Tokyo
  • Co-presentator van de Invictus Games in Dusseldorf (https://www.npostart.nl/invictus-games/17-09-2023/POW_05737491)
  • Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand (BABS) bij meerdere huwelijken door heel Nederland

"Sterk staaltje storytelling met inspirerende inzichten.
Een goede combinatie van humoristisch en bloedserieus."

Scroll naar boven