Mijn belangrijkste lessen van de afgelopen jaren

Mijn belangrijkste lessen van de afgelopen jaren

Alweer enkele jaren deel ik mijn ervaringen en mindset tips naar aanleiding van de gebeurtenissen die zich vanaf 2008 in mijn leven afspeelden. Bijna wekelijks spreek ik mensen toe op bedrijfs events en vertel ik hen de lessen die ik toen heb geleerd, en hoop ik hen te inspireren met mijn verhaal. Maar tot enkele jaren terug had ik geen idee dat ik zou doen wat ik nu doe. Ook de afgelopen periode heeft weer volop nieuwe inzichten en levenslessen gebracht.

In 2019 stopte ik met mijn baan in loondienst en nam ik een jaar de tijd om te onderzoeken wat ik nu echt wilde doen. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik het belangrijk vond om zelf mijn tijd in te kunnen delen, ook om ruimte te kunnen maken voor onze kinderwens. Maar zoals iedere ondernemer zal kunnen beamen: voor jezelf beginnen is een spannende stap. Ineens is er onzekerheid over je inkomen en steken er twijfels de kop over of het wel gaat uitpakken zoals je hoopt. Een van mijn eerste lessen uit deze periode is dan ook dat het uiteindelijk belangrijk is om soms gewoon een stap te zetten, en dan te onderzoeken of het is zoals je dacht. 

Is dit spannend? Tuurlijk. Wat ik dan tegen mijzelf zeg, komt waarschijnlijk uit de periode van mijn leven waarin ik gewond ben geraakt: wat is het ergste dat er uiteindelijk kan gebeuren? 

Soms moet je doen wat goed voelt, en de sprong wagen. Dit is dan ook wel de belangrijkste les voor mij van de afgelopen vijf jaar. Je kunt beter even lopen balen als iets mislukt, dan voor altijd balen dat je het nooit hebt geprobeerd. En ik ben blij dat ik het gedaan heb. Na militair, topsporter en coach, ben ik nu ondernemer. Ik kan zeggen dat het een van de beste beslissingen is geweest. Het geeft mij nog meer levenservaring en waardevolle inzichten die ik weer meeneem tijdens mijn werk als spreker, dagvoorzitter, podcastmaker en ceremonieel spreker. 

Of ik nu heb gevonden waar ik in 2019 naar op zoek was? Ik doe wat ik het liefste doe: iets kunnen betekenen voor anderen. Door mijn eigen verhaal te delen, of dat van een ander. En of het nu op zakelijk gebied is, of privé. Voor mij is dat het mooiste dat er is. Daarnaast is onze kinderwens uitgekomen en ben ik inmiddels trotse vader van twee kinderen. Ik heb de balans gevonden tussen werken en tijd doorbrengen met mijn gezin. Het komende jaar staan er weer fantastische events op de agenda, waaronder de Paralympische Spelen in Parijs, maar ook intiemere gelegenheden zoals bruiloften, waar ik zal spreken als BABS. Hoe klein of groot het event ook is, ik weet in ieder geval één ding zeker: ik kijk er naar uit om de mooiste verhalen te vertellen en zo nog meer mensen te inspireren en ze iets waardevols te geven.

Meer informatie over mijn werk als spreker, of wil je mij boeken voor jouw zakelijke event? Klik dan hier.Wil je meer weten over de mogelijkheden om mij als ceremonieel spreker bij jouw privé gelegenheid? Neem dan hier contact op om kennis te maken.

Scroll naar boven